Рада призначила міністром економіки керівника Ukrlandfarming Петрашка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Рада призначила міністром економіки керівника Ukrlandfarming Петрашка

Facebook / Слуга Народа

Верховна Рада призначила міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства заступника генерального директора агрохолдингу Ukrlandfarming Ігоря Петрашка. За це рішення проголосували 243 нардепи.

Після голосування новопризначений міністр у сесійній залі парламенту склав присягу члена уряду.

Хто такий Ігор Петрашко?

Петрашко закінчив Львівський національний політехнічний університет і має ступінь бакалавра бізнес-адміністрування. У 2001 році він отримав диплом MBA бізнес-школи при університеті Вандербільта (США).

Петрашко працював у київському представництві компанії Ernst&Young, в інвестиційній компанії «Трійка Діалог Україна» і був головою Департаменту корпоративного бізнесу в Сбербанку Росії. З квітня 2013 року він працює в агрохолдингу Ukrlandfarming.

Ukrlandfarming належить бізнесмену Олегу Бахматюку. У листопаді 2019 року Національне антикорупційне бюро оголосило Бахматюка в розшук через підозру у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту Нацбанку, виділеного VAB Банку, який теж належав бізнесмену.

  • 4 березня Верховна Рада звільнила уряд премʼєр-міністра Олексія Гончарука. За це рішення проголосували 353 народні депутати.
  • В уряді Гончарука посаду міністра розвитку економіки обіймав Тимофій Милованов.