У одного з польських міністрів виявили коронавірус. Уряд відправили на карантин

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Польщі всі міністри уряду працюють у карантинному режимі, очікуючи на результати тестів на коронавірус, після того як напередодні COVID-19 виявили у міністра навколишнього середовища. Результати аналізу повинні бути відомі 17 березня, пише RMF24.

«Через позитивний результат тесту на коронавірус у міністра навколишнього середовища Міхала Воса були вжиті заходи відповідно до процедур, визначених головним санітарним інспектором. Усіх міністри, які були присутні на останньому засіданні уряду, вчора ввечері обстежили, як і всіх, хто контактував із зараженим», — повідомив прес-секретар уряду Польщі Пьотр Мюллер.

Результати тестів мають повідомити сьогодні, 17 березня. До цього міністри, присутні на останній нараді, працюють за загальноприйнятою процедурою карантину. В уряді зазначають, що це жодним чином не впливає на функціонування Ради міністрів — усі обовʼязки виконуються, а рішення ухвалюються.

Міністр навколишнього середовища Міхал Вос заявив у понеділок ввечері, що після того, як у неділю виявили коронавірус у працівника Державного лісництва, з яким він контактував, його теж обстежили — тест був позитивним.

«Я почуваюся добре. Дякую медичним працівникам і висловлюю свою солідарність з усіма хворими», — сказав міністр.

Премʼєр-міністр не підлягає карантину, оскільки попереднє засідання уряду проводив один з його заступників — віцепремʼєр-міністр Пьотр Глінський.

У Польщі виявили 177 випадків коронавірусної інфекції. Четверо людей померли.

  • Український дипломат, який працює в одній з країн світу, заразився коронавірусом нового типу COVID-19. Закордонні дипломатичні представництва переходять на особливий режим роботи.
  • Раніше повідомлялося, що у керівника спеціального секретаріату з комунікацій адміністрації президента Бразилії Фабіо Вайнгартена підтвердився коронавірус. Згодом коронавірус виявили у мера Маямі Френсіса Суареза.