«Треба душити добром». Режисер Кирющенко розкрив концепцію телеканалу для окупованих територій «Дім»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Режисер серіалу «Слуга народу» Олексій Кирющенко, який консультує новостворений телеканал для окупованих територій «Дім», заявив, що головною концепцією каналу буде тема примирення. Про це він розповів «Бабелю».

«У нас немає концепції війни. Потрібно припиняти боротьбу то за захід, то за схід. Треба душити добром і шукати спільні цінності, [спільних] героїв. Хто проти історичного серіалу про козацтво, про боротьбу за незалежність від Пилипа Орлика до наших днів? Він обʼєднає і захід, і схід, тільки грошей треба багато, а їх немає», — розповів Кирющенко.

Разом з тим, режисер вважає, що «мистецтво — поза політикою» і як приклад навів ситуацію з розважальним контентом на російському телебаченні. «На телеканалі «Россия» є зрозуміле для всіх «мило» — зрадив, помер, потрапив у біду. Є український «Голос» і є російський. Навіщо шукати в російському шоу «Голос» пропаганду Кремля? У них є українські пісні — і зал їм радіє. «Слава Путіну» там не кричать», — зазначив Кирющенко.

Також, на думку режисера, до створення контенту телеканалу «Дім» необхідно залучати лідерів думок, про яких можна було б створювати документальні фільми та передачі. «Такий розважальний аспект працює на ідею примирення», — підкреслив він.

Детальніше про бачення Кирющенком концепції телеканалу та проблеми у процесі його створення читайте у матеріалі «Бабеля».