УЄФА перенесла Чемпіонат Європи з футболу на літо 2021

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться влітку 2021 року. Відповідне рішення прийняла УЄФА, повідомляє Норвезька федерація футболу.

Планується, що матчі пройдуть з 11 червня до 11 липня 2021 року. Спочатку чемпіонат мав відбутися з 12 червня по 12 липня 2020 року у 12 містах Європи: Санкт-Петербурзі, Лондоні, Мюнхені, Баку, Римі, Бухаресті, Дубліні, Копенгагені, Будапешті, Глазго, Більбао й Амстердамі.

13 березня УЄФА скасувала матчі Ліги чемпіонів і Ліги Європи через спалах епідемії коронавірусу. Внаслідок перенесення матчів також відкладається жеребкування 1/4 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги Європи УЄФА, заплановане на 20 березня.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, розпочався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії і до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Окрім КНР, основні осередки спалаху наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені понад 128 тисяч людей, з яких понад 68 тисяч вже одужали. Зафіксованих смертей — понад 4,7 тисячі.
  • У двох баскетболістів NBA виявили коронавірус.
  • У Греції запалили вогонь Олімпійських ігор, що мають відбутися в Токіо. Церемонію проводили без глядачів.