Карантин: кількість пасажирів у транспорті контролюватимуть водій та поліція

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На період карантину під час пандемії коронавірусу в Україні діятимуть обмеження щодо кількості пасажирів у громадському транспорті: до 10 осіб у маршрутках і до 20 осіб в тролейбусах, автобусах, вагонах трамвая. Контролювати кількість людей будуть водії, які матимуть право викликати поліцію, якщо пасажири не будуть їх слухатись. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу.

«Щодо того, як будуть контролювати максимальну кількість людей, які одночасно перебувають у громадському транспорті: в першу чергу це обовʼязок водія, в подальшому, якщо пасажири не будуть слухатися водія, він має право викликати поліцію», — сказав Ляшко.

За його словами, з поліцейськими провели інструктаж і вони готові їхати на кожен такий випадок. Крім того, у місцях, де найбільше сідає у транспорт людей, поліція обіцяє забезпечити патрульних, які будуть стежити за правопорядком.

  • Уряд погодився на пропозиції Зеленського щодо протидії коронавірусу, зокрема, обмежити кількість людей у громадському транспорті та закрити метро.
  • Станом на 17 березня в Україні підтверджено сім випадків інфікування коронавірусом COVID-19, з них один летальний (літня жінка з Житомирської області). Наразі зараження виявлені у жителів Чернівецької, Житомирської та Київської областей.