У Києві пасажирів пускатимуть у громадський транспорт лише в масках

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Києві з 18 березня на період карантину під час пандемії коронавірусу пасажирів без масок не пускатимуть у громадський транспорт, але при цьому закликають громадян утриматися від поїздок. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«З завтрашнього дня пасажир, в якого нема маски, не буде допускатися до проїзду в громадському транспорті», — сказав він.

Попри призупинення роботи метрополітену, автобуси для перевезень громадян працюватимуть у штатному режимі, їх кількість не буде збільшуватися. «Для працівників важливих підприємств, які мають працювати в особливий період, — оборонної, харчової промисловостей, комунальних підприємств буде працювати спеціальний транспорт для довезення їх на роботу», — додав Поворозник.

  • Уряд погодився на пропозиції Зеленського щодо протидії коронавірусу, зокрема, обмежити кількість людей у громадському транспорті та закрити метро.
  • На період карантину діятимуть обмеження щодо кількості пасажирів у громадському транспорті: до 10 осіб у маршрутках і до 20 осіб в тролейбусах, автобусах, вагонах трамвая. Контролювати кількість людей будуть водії, які матимуть право викликати поліцію, якщо пасажири не будуть їх слухатись.
  • Станом на 17 березня в Україні підтверджено сім випадків інфікування коронавірусом COVID-19, з них один летальний (літня жінка з Житомирської області). Наразі зараження виявлені у жителів Чернівецької, Житомирської та Київської областей.