Чорнобильську зону відчуження закрили на карантин

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Зону відчуження навколо Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) закрили на час карантину, який був введений через поширення коронавірусу.

Як повідомляє Держагентство управління зони відчуження, туристам заборонять відвідувати територію з 18 березня і до закінчення карантину.

Підприємства зони відчуження працюватимуть у штатному режимі, але з обмеженою кількістю працівників і дотриманням усіх санітарно-гігієнічних рекомендацій.

Усі працівники підприємств вже забезпечені засобами індивідуального захисту та дезінфекції.

  • 17 березня Кабінет міністрів підтримав усі пропозиції президента Володимира Зеленського з протидії поширенню коронавірусної інфекції. Влада закриває метро, залізничне й авіасполучення, розважальні та культурні заклади, кафе, ТРЦ. Масові заходи за участю понад 10 осіб заборонені, а в Чернівецькій та Житомирській областях запроваджено режим надзвичайної ситуації. Карантин діятиме до 3 квітня.
  • Станом на 17 березня в Україні підтверджені 7 випадків інфікування коронавірусом COVID-19, з них один летальний (літня жінка з Житомирської області). Зараз зараження виявлені у жителів Чернівецької, Житомирської та Київської областей.