У лікарнях Італії не вистачає клапанів для апаратів штучного дихання. Їх почали друкувати на 3D-принтерах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В Італії компанія FabLab, що займається 3D-друком, виробила кілька десятків клапанів апаратів для штучного дихання через їхню нестачу в лікарнях, пише 3D Printing Media Network.

Зазначається, що до засновника компанії Массімо Темпореллі звернулася редактор Giornale di Brescia Нунція Валліні, яка пояснила, що в лікарні у Брешії (недалеко від одного з найбільш постраждалих від коронавірусної інфекції районів) терміново потрібні клапани для апаратів штучного дихання і що постачальник не може надати їх протягом короткого часу. Тому вона запитала, чи можна їх надрукувати на 3D-принтері.

Крім FabLab, на заклик відгукнулася місцева компанія Isinnova. Її глава Крістіан Фракассі доставив ці клапани в лікарні, доопрацювавши їх і виготовивши відсутні частини таких клапанів. Пізніше Темпореллі повідомив, що «система працює». До 15 березня вже 10 пацієнтів підʼєднали до апаратів штучного дихання з клапанами, надрукованими на 3D-принтері.

  • В італійському місті Турин пацієнт вилікувався від коронавірусу, але контрольний мазок знову показав наявність COVID-19 у його організмі.
  • Станом на 18 березня в Італії на коронавірусну інфекцію захворіли понад 31 тис. осіб, через ускладнення померли понад 2,5 тис.