Škoda закриває свої заводи через спалах коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Виробник автомобілів Škoda Auto в Чехії заявив про закриття у середу своїх заводів черз епідемію коронавірусу, повідомляє «Радіо Свобода».

Останні автомобілі виїдуть з конвеєрів о 22:00 середи. За словами прем’єр-міністра Чехії Андрея Бабіша, до 6 квітня закриються заводи в містах Млада Болеслав, Квасіни та Врхлабі. Працівникам заводів виплатять 70—75% місячної зарплатні.

Віцепрезидент союзу промисловості та транспорту Чехії Ян Рафай висловив сподівання, що зупинка виробництва не буде тривалою. Видання зазначає, що на заводах Škoda Auto в Чехії працюють близько 34 тис. людей. Досі серед працівників було зареєстровано два випадки захворювання на коронавірус.

  • За даними Всесвітньої організації охорони здоровʼя, у Чехії на коронавірусну інфекцію захворіли 434 особи. Про випадки смертей офіційно не повідомлялося.
  • Раніше стало відомо, що у спробі запобігти поширенню коронавірусної інфекції серед працівників фабрик італійський автоконцерн Ferrari повністю зупинив виробництво на два тижні. Перед цим свої заводи закрили Lamborghini та Volkswagen.