ЄС надасть €80 млн німецькій компанії, яка розробляє вакцину від коронавірусу. Вона може зʼявитися вже восени

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що вакцина від нового коронавірусу, яку розробляє німецька біотехнологічна компанія CureVac, може вже восени бути доступною для людей, пише DW.

Відповідну заяву вона зробила після переговорів із керівництвом німецької біотехнологічної компанії CureVac. Компанія отримала пропозицію про фінансову підтримку ЄС розміром 80 млн євро для своїх досліджень.

«Вони працюють над перспективною технологією розробки вакцини проти коронавірусу. Європейський Союз надає їм до 80 млн євро, і я сподіваюся, що з цією підтримкою ми можемо отримати вакцину на ринку, можливо, до осені. Це могло б урятувати багато життів у Європі і в решті світу теж», — сказала Урсула фон дер Ляєн.

У компанії CureVac зазначили, що на початку літа можуть почати перші випробування.

Раніше стало відомо, що між США та Німеччиною виникла суперечка через фірму CureVac. За даними ЗМІ, президент США Дональд Трамп намагався переконати тодішнього керівника фірми в необхідності продовження досліджень у США, пообіцяв фінансову підтримку та запропонував надати розроблену вакцину ексклюзивно для США.