У Київській області ввели режим надзвичайної ситуації

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Київській області 18 березня тимчасово ввели режим надзвичайної ситуації через спалах коронавірусу. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ОДА.

«Проаналізувавши епідемічну ситуацію на території Київської області, спричинену вірусом COVID-19, вирішили класифікувати її як «медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня» та тимчасово ввести на території Київської області режим надзвичайної ситуації», — йдеться у повідомленні Київської ОДА.

На Київщині першочергово підтримуватимуть медичних працівників, матеріально-технічно забезпечуватимуть медичні заклади та інформуватимуть населення.

В ОДА відкрили гарячу лінію: за телефоном 0456-31-00-46 лікарі-консультанти надаватимуть необхідну інформацію про коронавірус та про допомогу у разі підозри на COVID-19.

  • В Україні 14 підтверджених випадків коронавірусу, два з них — летальні.
  • На період карантину діятимуть обмеження щодо кількості пасажирів у громадському транспорті: до 10 осіб у маршрутках і до 20 осіб в тролейбусах, автобусах, вагонах трамвая. Контролювати кількість людей будуть водії, які матимуть право викликати поліцію, якщо пасажири не будуть їх слухатись.