Організатори скасували фестиваль Glastonbury. Цього року планувалося відзначити його 50-річчя

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Організатори найбільшого щорічного музичного фестивалю у Великій Британії Glastonbury оголосили про його скасування через пандемію коронавірусу COVID-19.

Вони сподіваються, що ситуація стабілізується до кінця червня, однак підкреслюють, що навіть за таких обставин не встигнуть підготувати захід такого масштабу.

Організатори також вибачилися перед 135 тис. людей, які вже зарезервували квитки на Glastonbury-2020, внісши депозит у 50 фунтів (1620 грн). Клієнтам запропонували перенести цей депозит на наступний рік, або повернути гроші. Повернути кошти можна буде до вересня.

Музичний фестиваль Glastonbury проходить неподалік однойменного міста в графстві Сомерсет. Уперше його провели у 1970 році, з того часу у заході брали участь практично всі найпопулярніші у світі виконавці. Щорічно фестиваль збирає близько 200 тис. відвідувачів.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, почався в кінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії й до кінця січня дійшов до США і Євросоюзу. Крім КНР, основні осередки епідемії наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. В цілому у світі заражені понад 200 тис. осіб, близько 8 тис. осіб загинули.
  • Національна служба охорони здоровʼя Великої Британії прогнозує, що епідемія коронавірусної інфекції COVID-19 у країні триватиме до весни 2021 року. Фахівці вважають, що в країні захворіють майже 9 млн осіб.