Нардеп Сергій Шахов зізнався, що заразився коронавірусом

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Народний депутат Сергій Шахов підтвердив, що у нього виявили коронавірус. Про це він розповів під час прямої трансляції на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні зателефонували мені з лабораторії і сказали, що підтверджується коронавірус. Це не так страшно, як його малюють», — сказав Шахов.

Він розповів, що зараз почувається нормально і знаходиться вдома на карантині. «Почалося це все три дні тому, температура – 38, викликав лікарів, здав аналізи спочатку на грип». Шахов сказав, що повідомлятиме про перебіг захворювання і про стан свого здоров’я.

У Міністерстві охорони здоров’я підтвердили, що серед 14 офіційно зафіксованих випадків COVID-19 є народний депутат України. «Наразі проводяться всі необхідні дослідження та епідеміологічне розслідування. Йому надається амбулаторне лікування в умовах самоізоляції. Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, хворих з коронавірусною інфекцією при легкому перебігу хвороби можна лікувати амбулаторно. У разі необхідності пацієнта буде госпіталізовано», — пояснили у відомстві. Медпрацівники проведуть усю необхідну роботу з людьми, які контактували з ним.

Народний депутат на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій 16 березня та на позачерговому засіданні Верховної Ради України 17 березня 2020 року був відсутній.

Зараз у Верховній Раді встановлюють усіх осіб, які контактували з Шаховим, їм зроблять тести на коронавірус. Також у комітетах, в роботі яких брав участь нардеп, проведуть санітарно-епідемічні заходи, повідомляють у пресслужбі апарату ВР.