Apple представила новий iPad Pro зі вбудованим 3D-сканером і підтримкою трекпеду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія Apple представила новий iPad Pro зі вбудованим LiDAR-сканером і підтримкою трекпаду.

Як зазначено на сайті компанії, планшет отримав 8-ядерний процесор A12Z Bionic, подвійну камеру від iPhone 11 Pro, пʼять мікрофонів і вбудовану памʼять від 128 ГБ.

Apple

Камера заслуговує на окрему увагу. Уперше в планшеті Apple зʼявився сканер LіDAR (Light Detection and Ranging, виявлення і визначення дальності за допомогою світла) для визначення глибини зображення. Камера складається з модуля Wide із роздільною здатністю 12 МП, підтримкою відео 4К і надширококутного сенсора Ultra Wide із роздільною здатністю 10 МП. Камера здатна захоплювати вдвічі більше простору, порівнюючи з камерою останніх iPhone.

За продуктивність відповідає 8-ядерний процесор A12Z Bionic. Як стверджує Apple, нові iPad Pro швидше багатьох ноутбуків. Ще одне нововведення — мінімальний розмір вбудованої памʼяті збільшили до 128 ГБ, також доступні варіанти з 256, 512 ГБ і 1 ТБ.

Щодо пʼяти мікрофонів, виробник стверджує, що якість звуку тепер схожа зі студійною.

Apple також представила можливості нового iPad з клавіатурою Magic Keyboard із вбудованим трекпадом. Пристрій буде підтримувати multi-touch жести, підсвічування клавіш і регулювання кута нахилу.

iPad Pro буде доступний з діагоналлю 11 і 12,9 дюймів.

Зараз на сайті доступне передзамовлення. Старт продажів запланований на кінець березня 2020 року. Клавіатура надійде у продаж з травня.

Вартість 11-дюймової версії iPad Pro — від $799 до $1449; 12,9-дюймової — від $999 до $1649.