Організатори «Євробачення» скасували цьогорічний конкурс через коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Цьогорічний пісенний конкурс «Євробачення» не відбудеться через пандемію коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє організаційний комітет «Євробачення» у Twitter.

«З глибоким жалем змушені оголосити про скасування проведення міжнародного пісенного конкурсу в Роттердамі в 2020 році. Протягом останніх кількох тижнів ми наполегливо шукали альтернативні варіанти проведення конкурсу», — йдеться у заяві.

У заяві наголошується, що організатори вивчили кілька можливих альтернативних варіантів, які дозволили б провести конкурс, але через вірус виникла невизначеність і обмеження, введені в багатьох країнах-учасницях, зокрема й у Нідерландах, призвели до того, що Європейський мовний союз (EBU) відмовився від проведення заходу зовсім.

Конкурс планували провести в Роттердамі у травні.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку викликає вірус SARS-CoV-2, почався в кінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії, а до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Крім КНР, наразі основні осередки епідемії в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні ввели тритижневий карантин.
  • Європейський Союз введе заборону на 30 днів на всі поїздки на свою територію, крім невідкладних.