Мережа АТБ під час карантину вводить обмеження на продаж товару в одні руки. У «Сільпо» поки не планують

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Мережа продуктових магазинів АТБ вводить на час карантину обмеження на продаж товарів в одні руки. Це пов’язано зі штучним ажіотажем та спекуляціями, повідомили «Бабелю» у пресслужбі мережі.

Мережа вводить обмеження на продаж товару: пиво, вода та напої в кількості до 12 шт. в одні руки, а весь інший товар — в кількості до 5 шт. або 5 кг. При цьому від завтра знімуть обмеження на продаж овочевої групи товарів.

Обмеження попередньо діятимуть на час карантину, до 3 квітня, але у мережі припускають, що їх можуть зняти раніше.

«Мережа була змушена піти на такі кроки через створення штучного ажіотажу навколо товарів першої необхідності та спекуляцій недобросовісними покупцями. Це все пов’язано з панічними настроями покупців, оптовою закупівлею товарів першої необхідності. І щоб не допустити такий подальший формат закупівель, ми були змушені ввести такі обмеження», — пояснили у пресслужбі. Але у мережі заспокоюють, що запасів товарів є достатньо.

У супермаркетах «Сільпо», як розповіла «Бабелю» директорка з маркетингу Катерина Огуряєва, поки жодних обмежень вводити не планують. На сайті «Сільпо» зазначають, що товарів теж є достатньо.

Пізніше директор з маркетингу мережі супермаркетів NOVUS Сергій Гуляєв повідомив, що у магазинах мережі на підлогу нанесли спеціальну розмітку жовтого кольору. «Просимо вас підходити до працівника каси або відділу по одному та очікувати за жовтою лінією доки працівник не закінчить обслуговування попереднього покупця», — написав він.

Магазини NOVUS також змінили робочий графік. Вони працюють з 9:00 до 22:00 щодня.