SpaceX вивела на орбіту шосту партію — 60 інтернет-супутників Starlink

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американська компанія SpaceX вивела на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink. Шосту партію супутників з майданчика LC-39A космічного центру Кеннеді (штат Флорида) вивела ракета-носій Falcon-9.

Пряма трансляція запуску велася на сайті SpaceX.

Маршова ступінь Falcon-9 полетіла в космос упʼяте. Вперше повторно був використаний обтікач. Ступінь повинні посадити на плавучу платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані. Обидві стулки головного обтічника вже впіймали у сітки кораблі Ms. Tree та Ms. Chief.

Зараз на орбіті вже 360 супутників Starlink із запланованих 12 тисяч. Мережа стане робочою за наявності на орбіті не менш ніж 400 супутників.

Що таке Starlink?

Проєкт SpaceX, який почався ще в 2015 році. За задумом Маска, до середини 2020-х на орбіту Землі виведуть 12 тисяч супутників для створення дешевого та високопродуктивного супутникового інтернет-каналу звʼязку та технічних передавачів для прийому й передачі сигналу з Землі та орбіти.

Кожен супутник покриватиме круг площею понад 2 тис. кв. км. Як запевняє SpaceX, швидкість передачі даних через такий канал сягатиме 1 Гб/с. Сам Маск планує виручити у 2025 році від цього проєкту понад $30 млрд.