Міжнародна організація праці: близько 25 млн людей можуть втратити роботу через коронавірус

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Пандемія коронавірусу у світі може призвести до того, що близько 25 млн людей залишаться без роботи, якщо уряди країн не приймуть масштабних рішень.

Про це сказано в заяві Міжнародної організації праці.

У зону ризику потрапили безліч підприємців, транспортників, працівників, повʼязаних із харчовою промисловістю та ресторанним бізнесом, і багато інших.

«Якщо ми побачимо скоординовану відповідь міжнародної спільноти, як це було під час глобальної фінансової кризи 2008—2009 років, то вплив кризи на безробіття може бути значно меншим», — сказано в заяві.

Організація закликала до термінових заходів щодо захисту праці, підтримки робочих місць і доходів, а також до стимулювання економіки.

  • Станом на 19 березня у світі зафіксовано понад 218 тисяч вирадків зараження коронавірусом, з яких 8,8 тисяч летальні. Більшість країн світу ввели надзвичайні заходи та карантин. Світова економіка зазнає збитків через скорочення товарообігу та обмеження пересування транспорту.
  • 9 березня світові ціни на нафту протягом дня впали на 30%. Падіння вартості нафти посилило паніку на фондових ринках: тоді ринки втратили близько $9 трлн. 18 березня ціна американської нафти впала до найнижчого рівня за 18 років.
  • Дональд Трамп разом із міністром фінансів США запропонували розіслати дорослим громадянам країни чеки на суму до $1000, щоб якнайшвидше влити сотні мільярдів доларів в економіку країни.