МОЗ створить для бригад швидкої інтерактивну мапу з інформацією про місця у лікарнях

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство охорони здоровʼя запустить інтерактивну мапу про ситуацію в лікарнях щодо COVID-19. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Зазначається, що в онлайн-режимі можна буде побачити, як звільняються ліжка та перепрофільовуються лікарні в країні. Вони, у першу чергу, будуть приймати хворих на COVID-19.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, що для тих випадків, коли пацієнти потребуватиме госпіталізації, інтенсивної терапії чи реанімації, мапа показуватиме бригаді швидкої допомоги, в якій лікарні на той момент буде вільне ліжко, забезпечене всім необхідним обладнанням.

  • Міністерство охорони здоровʼя розробило за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я три сценарії реагування на коронавірус у країні.
  • В Україні підтверджені 17 випадків коронавірусу: у Чернівецькій області захворіли 10 людей, у Житомирській — 2, у Київській — 2, у Донецькій — 1, у Києві — 2. Летальних випадків також два.
  • Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) заявила про початок перших випробувань вакцини від коронавірусу COVID-19.