Netflix і YouTube знизять якість відео для європейців, щоб зменшити навантаження на мережі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Найбільший відеохостинг YouTube і американський стримінг-сервіс Netflix знизять якість трансляції відео в Європі, щоб зменшити навантаження на інтернет-провайдерів, повʼязане з карантином через пандемію коронавірусу. Про це пише Bloomberg.

Ці рішення ухвалили після того, як 19 березня з відповідним проханням звернувся єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон. Він закликав транслювати відео в стандартній якості, а не в HD. Через карантин багато людей залишаються вдома, тому прогнозується збільшення навантаження на мережі.

YouTube заявив, що у Європі тимчасово знизять якість усього трафіку за замовчуванням на 30 днів. У Netflix планують, що зниження якості відео протягом місяця зменшить загальний трафік приблизно на 25%, але це дозволить забезпечувати якісним сервісом користувачів. У стримінг-сервісі кажуть, що глядачі не помітять ці зміни.

За останній тиждень користувачі почали проводити на стримінг-сервісах на 20% більше часу. А в країнах на кшталт Іспанії чи Австрії — на 40%.

  • Google оновила інтерфейс мобільного додатку YouTube. З нього прибрали розділ «Тренди» на головному екрані, на який скаржилися користувачі, натомість запустили блок «Навігатор».
  • У додатку Google Translate зʼявилася функція синхронного перекладу.