Американський стартап із супутника передав SMS-повідомлення на смартфон. Щоправда, неповне

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Аерокосмічна компанія Lynk відправила з одного зі своїх супутників SMS-повідомлення на смартфон. Про це повідомляє пресслужба компанії і The Verge.

Для ланцюга супутників було розроблено спеціальне програмне забезпечення, а на одному з них (супутник Cygnus) встановили базову станцію мобільного звʼязку. Cygnus знаходиться на орбіті з січня 2020 року, він передав текстове повідомлення 24 лютого.

Супутник послав повідомлення «Це тест» (This is a test). Його прийняла на смартфон команда, яка перебувала на Фолклендських островах біля південно-східного узбережжя Південної Америки. Перші три літери, щоправда, були обрізані, але у Lynk все одно це назвали успіхом. У компанії зазначили, що передача тексту із супутника на смартфон — перший випадок в історії людства.

Lynk

Lynk працює над технологією глобальної супутникової мобільної мережі, яка дозволяє забезпечити звʼязок у віддалених куточках планети.

Lynk планує почати з 55 мінісупутників вагою 25 кг, запустивши їх на орбіту на висоті 500 км. В подальшому планується розгорнути мережу із тисячі супутників вже через рік. Для цього Lynk працює у партнерстві із 30 мобільними операторами.