Україна опинилася на 123 місці в рейтингу щастя. Її обійшли Кенія та Намібія

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У рейтингу щастя країни оцінюють за 6 показниками, серед яких ВВП на душу населення, тривалість життя, свобода, щедрість. Про це йдеться в рейтингу ООН World Happiness Report.

Україна у цьому рейтингу обіймає 123 сходинку, і це є найнижчою позицією серед європейських країн. На 121 місці Кенія, на 122 — Намібія. Нижче України — Ліберія та Палестина.

Перше місце в списку найщасливіших країн світу втретє посіла Фінляндія. Саме фіни оцінили своє життя по максимуму. Друге місце посіла Данія — ця країна вже не перший рік бореться за позицію лідера. Більшість жителів Данії оцінюють своє щастя на 8 або 9 балів за 10-бальною шкалою. Замикає трійку щасливчиків Швейцарія. На сходинку нижче в цьому році виявилася Ісландія, а пʼяте місце віддали Норвегії.

У десятці найщасливіших країн виявилися також: Нідерланди, Швеція, Нова Зеландія, Австрія і Люксембург.

Найнещаснішими країнами виявились Афганістан (153 місце), Південний Судан (152), Зімбабве (151) та Руанда (150).

  • Щорічну доповідь про щастя з 2012 року готує підрозділ ООН з пошуку рішень сталого розвитку у світі. У рейтингу щастя оцінюються 6 показників: ВВП на душу населення, тривалість життя, свобода, щедрість, ставлення до корупції та соціальна підтримка.