У Дніпропетровській області оголосили надзвичайну ситуацію

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій визначила епідемічну ситуацію на території Дніпропетровської області, спричинену коронавірусом, як надзвичайну ситуацію регіонального рівня. Про це повідомив очільник області Олександр Бондаренко.

«Дніпропетровщина запровадила надзвичайну ситуацію, аби убезпечити людей від коронавірусної інфекції. Ми посилюємо правоохоронні засоби контролю. Будемо жорстко слідкувати за виконанням карантинних заходів, яких мешканці області мають дисципліновано дотримуватися», — заявив Бондаренко.

Для мобілізації сил і засобів цивільного захисту в області створили штаб, куди увійшли керівники ДСНС, Нацполіції, транспортні та інші служби. Штаб буде прогнозувати зони можливого поширення загрози та забезпечувати населення засобами індивідуального захисту.

  • В Україні оголосили загальнонаціональний карантин на період з 12 березня до 3 квітня. Усі пов’язані з цим обмеження запроваджені і на Дніпропетровщині. Станом на 20 березня в Україні 26 підтверджених випадків COVID-19. Два з них зафіксували на Дніпропетровщині.
  • В Україні одужав перший пацієнт з коронавірусом.
  • КМДА ухвалила рішення про введення в Києві надзвичайної ситуації. Документи готують.