Карантин: у США студенти розробили сервіс для знайомств серед студентів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Дві студентки з Єльського університету Ілеана Вальдес та Патріція Горська розробили сервіс для знайомства студентів старших курсів, які перебувають на карантині. Про це повідомляє Rolling Stone.

«Починаючи з першого року навчання, я завжди хотіла зробити щось на кшталт програми для знайомств», — розповідає розробниця Ілеана Вальдес.

Дівчата вирішили опублікувати форму Google, в якій обіцяли знайти студентів, які хочуть піти на побачення наосліп або просто знайти друзів. В результаті цієї ініціативи у документі залишили контакти та коротку інформацію про себе понад тисячу студентів. Вальдес запросила свого 23-річного брата, який отримав ступінь з інформатики, придумати простий алгоритм зіставлення людей на основі даних з форми, а потім відправити їм контактні дані один одного.

Початковий етап знайомств обмежений такими простими критеріями, як вік і стать. Крім того, що сервіс віртуальний, OKZoomer також надає послугу, яку не підтримують такі додатки, як Tinder і Bumble: він не базується на розташуванні, а це означає, що студенти можуть бути «зведені» зі студентами з коледжів за сотні миль.

«Оскільки єдиним критерієм для приєднання до системи OKZoomer є бути студентом коледжу в Сполучених Штатах, ви, швидше за все, знайдете когось, хто не має абсолютно нічого спільного з вами, не кажучи вже про географічне положення», — пояснила Патріція Горська.

За словами Вальдес, студенти інколи соромляться фліртувати або знайомитись особисто, а додаток OKZoomer дозволяє уникати зорового контакту, який багатьох бентежить.

Наразі в OKZoomer зареєстрували понад 6000 учнів з 200 коледжів. Розробники не витратили ані копійки на його рекламу, адже про нього дізнаються зі сторінок навчальних закладів у соцмережах або діляться цією інформацією між собою.

  • TikTok пропонує модераторам блокувати відео із некрасивими людьми та тріщинами на стінах.
  • В Ірані розробили додаток для діагностики коронавірусу, але він збирає дані про місцеперебування.
  • Арабські Емірати використовували додаток ToTok, щоб шпигувати за його користувачами.
  • Американським військовим заборонили користуватися TikTok.