Глава НАЗК: За чартерний переліт Зеленського в січні сплатив Оман

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

За чартерний літак, яким у січні президент України Володимир Зеленський повертався з Оману, сплатив Султанат Оман. Про це голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков розповів в інтервʼю виданню «Новое время», повідомляє «Радіо Свобода».

«Ми направляли запити в Офіс президента про те, за чий кошт були сплачені переліт та проживання в Омані. ОП та Державне управління справами повідомили, що це не відбувалося за державні кошти, а літак для повернення надав Султанат Оман», — заявив Новіков.

Глава НАЗК додав, що після цього звернувся до Зеленського як до фізичної особи, аби він повідомив, хто сплатив за відпочинок.

«Якщо сплачував хтось із членів родини, то закон не зобов’язує надавати таку інформацію. Але якщо президент сам сплачував і він про це не повідомив, то це факт порушення», — додав Новіков.

Що сталося?

5 січня стало відомо, що Володимир Зеленський на новорічні та різдвяні свята відпочиває у 5-зірковому готелі в Омані. Пізніше у Офісі президента України підтвердили, що він перебуває у Омані, але з робочим візитом.

8 січня над Іраном збили український пасажирський літак. Тоді Офіс президента повідомив про негайне повернення Зеленського до України. 9 січня він повернувся чартерним рейсом.