Amazon і Apple знизять якість трансляцій у Європі, щоб зменшити навантаження на мережу

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Компанії Amazon та Apple знижують якість потокової передачі даних на території Європи, щоб знизити навантаження на широкосмугову мережу в умовах підвищеного попиту через карантин. Про це повідомляє The Verge.

«Ми підтримуємо необхідність дбайливого управління послугами звʼязку, щоб вони могли впоратися з підвищеним попитом на інтернет, оскільки багато людей зараз перебувають вдома на постійній основі через Covid-19. Prime Video працює з місцевою владою та провайдерами інтернет-послуг, де це необхідно, щоб допомогти зменшити будь-які перевантаження мережі», — розповів виданню представник Amazon про інтернет-послуги Amazon Prime.

Amazon знижує якість зображення своєї послуги Amazon Prime, у якій близько 150 мільйонів передплатників. Інший сервіс, Prime Video, доступний більш ніж у 200 країнах і теж переживає зниження кількості бітрейтів. Поки що процедура запущена тільки в Європі, проте в компанії не виключають, що при необхідності знизять якість передачі даних і на інших материках.

Тим часом Apple наголосила, що сервіс TV Plus також знижує якість зображення, щоб врятувати інтернет-мережу Европи від перевантаження.

19 березня з відповідним проханням до популярних інтернет-сервісів звернувся єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тʼєррі Бретон. Він закликав транслювати відео в стандартній якості, а не в HD.

  • Найбільший відеохостинг YouTube та американський стримінг-сервіс Netflix домовилися знизити якість трансляції відео в Європі, щоб зменшити навантаження на інтернет-провайдерів, повʼязане з карантином через пандемію коронавірусу.
  • Google присвятила стартову сторінку основоположнику асептики — угорському лікарю Ігнацу Земмельвейсу. 173 роки тому він довів, що дезінфекція рук знижує передачу захворювань і цим врятував життя багатьом людям.