«Укроборонпром» відкрив виробникам документацію з виготовлення апарату штучної вентиляції легень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державний концерн «Укроборонпром» відкрив доступ до технічної документації для виготовлення апаратів штучної вентиляції легень «Бриз-Т». Про це повідомляє пресслужба концерну.

Компанія готова передати копії приватним виробникам, які можуть швидко налагодити виробництво приладів. Концерн провів ревізію заводу «Буревісник», який у 2008 році зупинив виробництво цих апаратів. Тоді уряд планував замовити в заводу 1 тис. таких апаратів, на що завод узяв кредит, проте замовлення так і не було отримано. Через це завод заборгував 100 млн грн. На цей час він перебуває у стані банкрутства.

«Ми вирішили віддати всю конструкторську документацію приватним компаніям, які мають станки, можуть швидко підлаштувати свої потужності для виготовлення необхідних деталей та корпусу, отримати сертифікацію та провести випробування. Якщо такі є і можуть виготовити свої версії «Бризів» у стислі строки та за притомну вартість, «Укроборонпром» надасть креслення та супровідну документацію», — заявив гендиректор «Укроборонпрому» Айварас Абромавичус.