Поліція порушила справу щодо інфікованого коронавірусом з Житомира, який возив туристів до Австрії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Поліція порушила кримінальне провадження щодо інфікованого коронавірусом мешканця Житомира, який не повідомив, що перевозив за кордон туристів. Про це повідомляє пресслужба поліції в Житомирській області.

Під час розслідування поліція перевірить інформацію щодо приховування хворим інформації про перевезення групи туристів до Австрії і назад в Україну. У поліції повідомили, що рейсами авіаліній в обидві сторони одночасно з хворим скористались ще понад 30 людей.

Наразі працівники поліції встановлюють їхні контакти, місце проживання та пояснюють їм про необхідність дотримання режиму самоізоляції. Кримінальне провадження розпочали за ст. 325 ККУ — порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Раніше міський голова Житомира Сергій Сухомлин розповів, що хворий приховав інформацію, що возив туристів з-за кордону. За словами мера, пацієнт повідомив лише про контакти з дружиною, двома дітьми та другом, який забирав його з аеропорту «Бориспіль».