Одеський «Привоз» не закрили на карантин. Раз на день його дезінфікують, а продавцям міряють температуру

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Одеський продовольчий ринок «Привоз» продовжує працювати у звичайному режимі. Раз на день ринок дезінфікують, а продавцям перед початком робочого дня міряють температуру, пише «Думская».

Привоз відкритий з 06:00 до 18:00, але в рамках протидії поширенню COVID-19 дирекція вжила низку заходів. Наприкінці робочого дня всі торгові ряди обробляють спеціальним дезінфікуючим розчином. В адміністрації кажуть, що це безпечно для продуктів. «Речовину нам поставляє сертифікована компанія, з якою укладено договір. Вже через пів години з прилавків можна торгувати, але ми обробляємо в кінці дня, коли товару немає і зручно попередньо все помити», — цитує видання адміністрацію ринку.

Також перед початком робочого дня продавцям міряють температуру та дезінфікують руки. Потім протягом дня охоронці й лікарі ще два рази обходять ринок з безконтактним термометром.

  • Раніше міський голова Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження, за яким з 16 березня тимчасово закривається велика частина міської інфраструктури: кінотеатри, музеї, торгові центри та фітнес-клуби, ринки (крім продовольчих), магазини (крім продуктових й аптек) та клуби. До обовʼязкового карантинного списку не потрапили АЗС і відділення банків — як й офіси інших компаній, вони працюють «на розсуд і під особисту відповідальність керівника».