Наглядова рада звільнила 4 членів правління Одеського припортового заводу

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Наглядова рада Одеського припортового заводу на засіданні 19 березня звільнила членів правління підприємства.

Про це повідомив тепер вже колишній перший заступник голови правління ОПЗ Микола Щуріков на своїй сторінці у Facebook. До заяви він доклав протокол засідання наглядової ради № 8/2020.

Так, наказом були припинені повноваження Назаренка С. М., Щурікова М. А., Сербіної Т. В. та Вакеряка В. Я. Замість них були призначені Замша М. В., Северина Ю. П., Севастьянова В. М., Грач В. М.

«Усі дії керівництва Фонду держмайна та в. о. голови правління ОПЗ Синиці спрямовані тільки на одне — укладення договорів щодо роботи ОПЗ із компаніями на непрозорих, неконкурентних та невигідних для заводу умовах», — запевнив Щуріков.

За словами ексзаступника голови правління ОПЗ, факти неправомірних дій звільнених осіб передадуть до правоохоронних органів.

Зазначимо, 30 січня НАБУ затримало повʼязаних із головою Фонду держмайна України Дмитра Сенниченком корупціонерів, які запропонували йому 5 млн грн за посаду голови ОПЗ.

Незабаром, 24 лютого керівництво заводу заявило про втручання влади в кадрові питання та спробу вплинути на результати приватизації заводу.

Відомо, що самого Щурікова було вирішено усунути від посади після скандалу ще у 2016 році. Тоді зʼясувалося, що разом із ексголовою наглядової ради заводу Сергієм Переломою він за завищеними цінами купував газ для ОПЗ. Строк затримання Щурікова за тією справою сплив 17 липня 2016 року, після чого Соломʼянський райсуд Києва відхилив клопотання НАБУ про відсторонення Щурікова.

Одеський припортовий завод — це монополіст на ринку послуг з перевантаження аміаку. З 1994 року його кілька разів безуспішно намагалися приватизувати. У 2017 році підприємство закривалося через проблеми із забезпеченням, проте незабаром відновило роботу. Відповідно до звітів про прибутки, завод є збитковим.

  • Державний концерн «Укроборонпром» звільнив директора Київського бронетанкового заводу Вадима Шкавро.