Через нестачу продовольства Британія поклала відповідальність за поповнення запасів на ексголову Nestle

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Уряд Британії найняв колишнього голову компанії Nestle Food Supply для контролю державних запасів продовольства на тлі карантину. Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що раніше Кріс Тіас обіймав посаду директора компанії Nestle, яка спеціалізується на продуктах харчування. Тіас керував ланцюжком поставок у транснаціональній корпорації протягом пʼяти років.

Тепер же він став відповідальним за штаб, створений Британським міністерством навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства, щоб забезпечити продовольчу безпеку країни в умовах кризи.

  • У Британії продуктові магазини закликають людей не спустошувати полиці з продовольством і таким чином дати можливість іншим громадянам запастися найнеобхіднішим. Мережі місцевих супермаркетів повідомляють, що інтенсивно співпрацюють з урядом, щоб оперативно оновлювати асортимент товарів, але жителі багатьох британських міст продовжують публікувати в соцмережах порожні полиці.
  • Британські епідеміологи змоделювали два сценарії розвитку епідемії у своїй країні та США — у разі запровадження «мʼякого» і «жорсткого» карантину.
  • Національна служба охорони здоровʼя Великої Британії прогнозує, що епідемія коронавірусної інфекції COVID-19 у країні триватиме до весни 2021 року.