Netflix створила багатомільйонний фонд підтримки працівників кіноіндустрії на тлі коронавірусу

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Американський стримінг-сервіс Netflix створив фонд допомоги креативникам та іншим працівникам, які залишилися без джерела доходу через пандемію коронавірусу в усьому світі. Про це повідомляє The Guardian.

«Практично все виробництво телевізійної та кінопродукції припинилося в глобальному масштабі — сотні тисяч членів команд залишилися без роботи. До них належать електрики, теслярі та водії, багато з яких отримують погодинну оплату праці та працюють на індивідуальній основі. Ці люди підтримують Netflix у хороші часи, і ми хочемо допомогти їм у ці тяжкі часи, особливо коли уряди все ще зʼясовують, яку економічну підтримку вони нададуть», — заявив директор з контенту компанії Тед Сарандос.

Зараз фонд має $100 млн для виплат фінансової підтримки різним працівникам кіноіндустрії, близько $15 млн фонд виплатить некомерційним організаціям, які надають термінову допомогу безробітним акторам і членам знімальної групи в країнах, де у них є великі виробництва.

Зазначимо, раніше Міжнародний альянс працівників театральної сцени (IATSE) заявив, що близько 120 тисяч працівників кіноіндустрії залишилися без роботи через карантин на тлі коронавірусу. Серед найвідоміших фільмів, зйомки яких були зупинені, опинились «Аватар», «Місія нездійсненна», «Матриця і світ Юрського періоду», а також нові фільми Рідлі Скотта і Гільєрмо дель Торо.

  • Найбільший відеохостинг YouTube та американський стримінг-сервіс Netflix знизять якість трансляції відео в Європі, щоб зменшити навантаження на інтернет-провайдерів, повʼязане з карантином через пандемію коронавірусу.
  • Компанії Amazon та Apple знижують якість потокової передачі даних на території Європи, щоб зменшити навантаження на широкосмугову мережу в умовах підвищеного попиту через карантин.
  • Google присвятила стартову сторінку засновнику асептики — угорському лікарю Ігнацу Земмельвейсу. 173 роки тому він довів, що дезінфекція рук знижує передачу захворювань, і цим врятував життя багатьом людям.