У Хорватії сталося 6 землетрусів. Пошкоджено шпиталь для хворих на коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Вранці 22 березня у столиці Хорватії Загребі сталося 6 землетрусів потужністю від 3 до 5,3 бала. Про це у Twitter повідомив Європейсько-середземноморський сейсмологічний центр.

Перші поштовхи магнітудою 5,3 бала жителі Загреба, неподалік від якого розташований епіцентр стихійного лиха, відчули о 6:24 за місцевим часом. Менш як за пів години землетрус повторився з магнітудою 5. За 40 хвилин після цього стався третій поштовх силою у 3,7 бала.

О 09:04 четвертий землетрус відчувся магнітудою 3,1 на глибині 7 км. Пʼяте потрясіння сталось о 9:10 ранку магнітудою 3,0, після чого останній, шостий поштовх сколихнув Загреб о 10:11 магнітудою 3,2.

В результаті поштовхів деякі будівлі частково обвалилися, припарковані на вулицях автомобілі засипало цеглою, в деяких житлових районах відключилася електрика.

Також від землетрусу постраждав Загребський собор, у якого зруйнувався один із двох шпилів.

У Twitter опублікували світлини з постраждалого шпиталю, де лежать хворі на коронавірус: пацієнтів повиводили на вулицю.

«Більшість лікарень у Хорватії під час пандемії COVID-19 — це старі будівлі, які сильно постраждали в результаті ранкового землетрусу силою 5,3 бала», — пишуть у Twitter хорвати.

Наразі немає офіційної інформації про загиблих під час землетрусу. Місцеві ЗМІ повідомляють про 15-річного постраждалого підлітка, який перебуває в тяжкому стані.

  • За останні 24 години коронавірусом у Хорватії заразилися 78 людей, загальна кількість інфікованих — 206.