NASA призупинило випробування космічного телескопа Джеймса Вебба через пандемію

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору поставило на паузу випробування космічного телескопа Джеймса Вебба (JWST) через поширення коронавірусу у світі. Про це повідомляє TechChurch.

Агенція оцінила проєкти, якими займається і визначила можливість працювати над ними дистанційно. Робота над телескопом Джеймса Вебба вимагає фізичної присутності працівників.

«Технології дозволяють нам робити багато того, що нам потрібно, віддалено, але там, де потрібна практична робота, важко або неможливо дотримуватися інструкцій Центру контролю та профілактики захворювань. Тому нам доводиться призупиняти роботу й зосередитись на діяльності, яка не вимагає фізичної присутності працівників», — пояснили в NASA .

В агенції не виключають, що можуть ще змінити своє рішення щодо роботи над телескопом Джеймса Вебба, але все буде залежати від тенденції поширення у світі коронавірусу.

Що таке телескоп Джеймса Вебба?

Космічний телескоп імені Джеймса Вебба — це американська орбітальна інфрачервона обсерваторія, що призначена на зміну космічному телескопу «Габбл». Початкова назва — «космічний телескоп нового покоління». У 2002 році його перейменували на честь другого керівника NASA Джеймса Е. Вебба.

У списку головних завдань телескопа — спостереження за планетами й малими тілами Сонячної системи, екзопланетами й протопланетними дисками, галактиками, квазарами.