Зʼявився сайт, який вираховує шанси померти від коронавірусу. Імовірність нижча, ніж загинути випадково

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

В інтернеті зʼявився сайт Corona Donʼt Panic, який на основі базової інформації про користувача в процентному співвідношенні показує, які шанси підхопити коронавірус у порівнянні зі смертю від інших факторів.

«Цей сайт протистоїть паніці щодо коронавірусу. Ніхто не знає ваш шанс померти від конкретної загрози, але, будь ласка, припиніть купувати туалетний папір!» — вказано в описі сервісу.

Так, сайт запитує стать, вік, країну проживання користувача і найпоширеніші хронічні захворювання. Потім на основі звіту китайської влади та Всесвітньої організації охорони здоровʼя сервіс видає результат і тут же порівнює його з імовірністю померти випадково, послизнувшись на мокрій підлозі або з інших причин.

Зазначається, що результати можуть бути неточними, оскільки базуються на середньому арифметичному співвідношенні, виходячи з кількості смертей з різних причин. Сайт був створений для того, щоб люди перестали боятися інших людей, припинили паніку та скупку продовольчих запасів і туалетного паперу.

  • У США брати Мет і Ноа Колвін на наступний день після першої смерті від коронавірусу в країні скупили близько 18 тисяч засобів для дезінфекції рук з надією перепродати їх за завищеною ціною. Але потім їх забанили на Amazon і тепер вони більшість коштів планують віддати на благодійність.
  • Уряд Британії найняв колишнього голову компанії Nestle Food Supply для контролю державних запасів продовольства на тлі карантину.
  • Стриптиз-клуб Lucky Devil в американському штаті Орегон вирішив перепрофілюватися на службу доставки їжі через карантин, викликаний коронавірусом.
  • Пара з Іспанії зневірилася провести весілля так, як було заплановано, через коронавірус і влаштувала церемонію з сусідами у вікнах.