В Україну з Китаю летить літак з двома видами тестів на коронавірус. Їх передадуть бригадам екстреної допомоги

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Україну з Китаю повертається військовий вантажний літак Іл-76, який везе на борту лабораторні (ПЛР-тест) та експрес-тести на коронавірус, а також медичні маски, апарати вентиляції легенів та багато іншого.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Експрес-тести передадуть бригадам екстреної допомоги, щоб вони могли проводити «санітарне сортування» при викликах на місце проживання пацієнтів, у яких підвищена температура та є підозра на вірус.

«Медики мають зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус. Це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі. Якщо спрацьовує тест на грип, лікарі вживають відповідних заходів. Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі мають узяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР [полімеразну ланцюгову реакцію]. Після цього можна говорити про підтверджений випадок захворювання», — сказано в повідомленні.

У Міністерстві додали, що додатково до ПЛР-тестів на цьому тижні в Україні зʼявляться ще 11 апаратів для ПЛР-діагностики. Це розширить кількість точок у країні для діагностики захворювань коронавірусу.

Раніше заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко опублікував у Facebook процес завантаження медвантажу в український Іл-76.