Тисячі японців порушили заборону на масові зібрання, аби подивитися на Олімпійський вогонь

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Тисячі японців порушили заборону на масові зібрання, аби подивитися на Олімпійський вогонь

Напередодні літніх Олімпійських ігор, які мають відбутися у Токіо з 24 липня до 9 серпня, близько 10 тисяч японців порушили заборону на масові зібрання, аби подивитися на Олімпійський вогонь, який щойно доставили. Про це в Twitter повідомляють очевидці.

Сьогодні Олімпійський вогонь прибув у Фукусіму, звідки його повинні принести в Токіо. Щоб на власні очі подивитися на історичну подію, близько 10 тисяч японців порушили заборону влади на великі скупчення людей. Такими заходами уряд країни намагається не допустити поширення коронавірусу.

«На наступний день після того, як премʼєр-міністр Абе каже, що «наш пріоритет — захист життя і здоровʼя людей», і коли організатори ретельно обмірковують, чи проводити великі збори, щоб зменшити ризик групового зараження, 10 тисяч людей дивляться на Олімпійський вогонь», — вказано в повідомленні очевидця.

  • Премʼєр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що Олімпійські ігри в Токіо відбудуться у липні, як і було заплановано, незважаючи на пандемію коронавірусу.
  • У грецькій Олімпії відбулася церемонія запалювання вогню літніх Олімпійських ігор у Токіо.
  • В інтернеті зʼявився сайт Corona Donʼt Panic, який на основі базової інформації про користувача в процентному співвідношенні показує, які шанси підхопити коронавірус у порівнянні зі смертю від інших факторів.
  • Японська авіакомпанія Japan Airlines роздасть іноземним туристам 50 тисяч квитків на місцеві рейси на літо, коли буде проходити Олімпіада.