Зеленський попросив МВФ збільшити фінансову допомогу Україні через коронавірус. Пообіцяли допомогти

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент Володимир Зеленський попросив директора-розпорядника МВФ Крісталіну Георгієву збільшити розмір фінансової допомоги Україні через поширення коронавірусу. Про це йшлося під час телефонної розмови Зеленського з Георгієвою, повідомили у пресслужбі президента.

«Ми обговорили збільшення суми підтримки України з боку Фонду в час великих викликів для економіки, пов’язаних зі світовою пандемією. Україна свідома, що сьогодні потрібно діяти активно та швидко, щоб мінімізувати негативний вплив пандемії та пов’язаних з нею обмежень на економіку й добробут громадян», — наголосив Зеленський.

Сторони також домовилися координувати спільні дії щодо розширення програм підтримки України міжнародними партнерами, зокрема щодо збільшення їхнього обсягу.

Георгієва написала у Twitter, що Фонд буде підтримувати Україну у ситуації з поширенням коронавірусу. «Провела дуже конструктивну розмову з Президентом України і висловила нашу підтримку Україні, оскільки країна стоїть перед величезними викликами, спричиненими COVID-19».