В Івано-Франківську підтвердили три нових випадки коронавірусу та один у Черкаській області

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Черкаській області зафіксували перший лабораторно підтверджений випадок інфікування коронавірусом COVID-19. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Черкаської ОДА Роман Боднар.

За його словами, пацієнт — з Умані, він знаходиться у задовільному стані під наглядом лікарів.

«Він перебуває під постійним наглядом лікарів інфекційного відділення Уманської міської лікарні. Медики діють згідно відпрацьованого алгоритму МОЗ. Інфекційний бокс оснащений всім необхідним обладнанням. Родина пацієнта також під наглядом медиків», — написав Боднар.

В Івано-Франківську підтверджені ще три випадки інфікування коронавірусом, повідомив мер Руслан Марцінків на своїй сторінці у Facebook. За його словами, пацієнти — з Івано-Франківська. Вони були контактними особами 56-річної жінки, яка померла від коронавірусу.

«Вчора ввечері ми дізналися про ще три додаткові підтверджені випадки коронавірусу […] Вони в задовільному стані. Чоловік у легкій формі. Двоє інших — у середньої тяжкості. В Івано-Франківській області немає тяжко хворих».

При цьому Марцінків каже, що експрес-тести не є «панацеєю». У одного з пацієнтів експрес-текст не дав підтвердження коронавірусу, а підтвердження інфікування коронавірусом отримали тільки лабораторно.

  • Станом на ранок 23 березня в Україні МОЗ підтвердило про 73 випадки зараження коронавірусом COVID-19, три випадки — летальні. Померла 71-річна жінка в Житомирській області, 33-річна жінка в Чернівецькій і 56-річна жінка в Івано-Франківській.
  • У МОЗ заявили, що медичні працівники екстреної допомоги не будуть проводити тести на COVID-19, їх робитимуть у разі підозри на COVID-19 тільки лікарі певних закладів охорони здоров’я.
  • В Україну з Китаю прибув військовий вантажний літак Іл-76, який привіз два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.