Уряд планує частково компенсувати витрати на комуналку родинам, які отримують субсидії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Міністерстві соціальної політики планують додаткові виплати 3 мільйонам отримувачів субсидій і таким чином компенсувати їхні додаткові витрати на комунальні послуги через карантин. Про це на брифінгу повідомила міністерка Марина Лазебна.

«На найближчому засіданні уряду ми будемо пропонувати до прийняття рішення, яким хочемо встановити додатково компенсацію витрат для 3 мільйонів домогосподарств, які сьогодні отримують субсидію, на оплату окремих комунальних послуг в період карантину», — розповіла Лазебна.

Уряд планує компенсувати додаткові витрати на оплату комунальних послуг на час карантину. У середньому розмір субсидії має зрости на 300 грн.

«Ми знаємо, що сьогодні люди залишаються вдома, і ми знаємо про те, що ці люди будуть використовувати більше ресурсів. Тому кожна сімʼя, яка отримує субсидію, отримає додаткову компенсацію за ці витрати. В середньому це буде близько 300 грн», — розповіла Лазебна.

За її словами, це планують зробити за рахунок збільшення на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом, холодною та гарячою водою. Уряд також планує спростити порядок надання субсидій для громадян, які втратять роботу через карантин.