«КиївПрайд» переносять на невизначений термін

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

«КиївПрайд 2020» переносять на невизначений термін через пандемію коронавірусу COVID-19 та обмежувальні заходи, введені на території Києва та області. Про це організатори повідомили на сторінці у Facebook.

Нову дату оголосять після стабілізації ситуації та офіційного закінчення карантину. «Ми розуміємо важливість обмежень і повністю підтримуємо спроби не допустити розповсюдження пандемії. Турбота про життя і здоров’я учасників і учасниць наших заходів завжди була та залишається для нас пріоритетом. Тому таке важке рішення про перенесення ПрайдМісяця та Маршу Рівності було прийнято, враховуючи всі можливі наслідки та ризики», — пояснили організатори.

  • ПрайдМісяць мав розпочатися 17 травня і закінчитися Маршем Рівності 21 червня 2020 року.
  • 23 червня торік в Києві відбувся Марш рівності — акція на підтримку рівних прав ЛГБТ в Україні. Марш розпочався з протистояння між учасниками параду і противниками ЛГБТ. За даними поліції Києва, затримано 9 осіб віком від 18 до 48 років, які готували провокації. Тоді організатори повідомили, що в акції взяли участь понад 8 000 людей. Водночас у МВС заявляють, що на Марші було 3 000 осіб.
  • У Києві до 3 квітня запровадили карантин. З 21 березня заборонили користуватися дитячими та спортивними майданчиками, в аптеку та продуктовий магазин пускатимуть одну людину на 10 кв. м.
  • Також у столиці з 23 березня на час карантину для більшості громадян припиняють пасажирські перевезення. Їздити зможуть лише працівники критично важливих сфер. Зокрема, медичні працівники, рятувальники, правоохоронці, фахівці ЖКГ, працівники продуктових магазинів, аптек і стратегічних підприємств.