Шмигаль не бачить причин для введення надзвичайного стану в Україні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телеканалу ICTV заявив, що ситуація в країні із коронавірусом помірна і підстав для введення надзвичайного стану немає.

«Надзвичайний стан вводиться дійсно тоді, коли є надзвичайні події. Сьогодні розвиток коронавірусу в Україні є доволі помірним, на відміну від багатьох країн Європи», — заявив він.

За словами премʼєра, поки достатньо введення в областях надзвичайних ситуацій, які затверджує Кабмін після появи першого підтвердженого випадку коронавірусу.

«Поки що цих заходів достатньо для того, щоб ефективно управляти в тих регіонах, де захворювання зʼявилося, і в країні в цілому», — додав Шмигаль.

  • Станом на ранок 23 березня в Україні МОЗ підтвердив 73 випадки зараження коронавірусом COVID-19, три випадки — летальні. Померла 71-річна жінка в Житомирській області, 33-річна жінка в Чернівецькій і 56-річна жінка в Івано-Франківській.
  • 23 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації у Донецькій, Тернопільській та Черкаській областях. Раніше режим НС ввели в Чернівецькій, Житомирській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Тернопільській, Київській, Харківській областях, а також у Києві.
  • В цей же день міністр охорони здоровʼя Ілля Ємець закликав народних депутатів проголосувати за введення надзвичайного стану в країні. Про це ж просив і мер Чернівців.