«Найпрекрасніше — знову дихати». В Італії від коронавірусу одужав «нульовий пацієнт»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Італії від коронавірусу COVID-19 одужав «нульовий пацієнт» — перший хворий, з якого почалося поширення інфікування в країні. 23 березня 38-річного чоловіка, який родом з міста Кодоньо, виписали з лікарні в Павії, пише ANSA.

Чоловіка було госпіталізовано 19 лютого, а 21—22 лютого через погіршення стану його перевели у відділення інтенсивної терапії. 9 березня він почав самостійно дихати.

«Мені пощастило, залишайтеся вдома», — сказав пацієнт, що одужав, у відео в Facebook. «Важко сказати, що зі мною трапилося, я пам’ятаю госпіталізацію, я був 18 днів у реанімації, а потім у відділенні інфекційних хвороб, де я почав контактувати з реальним світом і робити найпрекрасніше — знову дихати».

  • Згідно з даними карти поширення COVID-19 від Університету Джонса Гопкінса, у світі коронавірусом заражені понад 381 000 осіб, з яких 16 563 померли. У пʼятірку найзараженіших входять Китай, Італія, США, Іспанія і Німеччина.
  • Кількість інфікованих коронавірусом в Італії досягла 63 927 осіб, з яких померли — 6 077, одужали — 7 432 осіб.
  • У Китаї одужали понад 90% заражених коронавірусом COVID-19. Перший випадок захворювання в країні на коронавірус був зафіксований 17 листопада 2019 року, а не в грудні, як повідомляли раніше.