20% жителів планети перебувають на карантині. У ВООЗ попереджують про прискорення пандемії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Приблизно 20% світового населення, або кожен п’ятий, перебувають на карантині задля протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Про це пише The Guardian.

Так, 1,7 млрд людей змушені залишитися вдома, оскільки уряди вживають необхідних заходів для захисту населення, коли світ вступає в критичний тиждень через прискорену пандемію коронавірусу.

Водночас, як зазначає видання, влада Китаю оголосила, що скасовує обмеження на поїздки в провінцію Хубей, який був центром спалаху. Виняток — місто Ухань, де обмеження планують зняти 8 квітня. Ухань з 23 січня перебуває у закритому режимі.

При цьому 24 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила про прискорення поширення нової коронавірусної інфекції у світі.

«Пандемія прискорюється. Щоб зареєструвати перші 100 тисяч випадків захворювання, знадобилося 67 днів, 11 днів для наступних 100 тисяч і всього чотири дні для третіх 100 тисяч», — заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Гебреєсус.

За даними Університету Джонса Хопкінса, який відстежує поширення вірусу в реальному часі, станом на ранок 24 березня зафіксовано 383 944 випадки інфікування коронавірусом. 16 587 осіб померли, 101 898 — одужали.