ВООЗ: Сполучені Штати можуть стати наступним епіцентром пандемії

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Всесвітня організація охорони здоровʼя заявляє, що США мають потенціал стати новим епіцентром поширення коронавірусу через недостатню кількість заходів для протидії COVID-19. Про це повідомляє The Washington Post.

Представник ВООЗ вважає, що президент США Дональд Трамп применшує небезпеку пандемії коронавірусу й не вживає достатню кількість кроків для попередження хвороби, «а тільки радить сидіти вдома».

Раніше Сенат заблокував законопроєкт про фінансування заходів з протидії COVID-19 і надання допомоги національній економіці. Представники Демократичної партії вимагають, щоб документ з кошторисом у майже $1,4 трлн містив більше коштів для державних і місцевих органів влади та лікарень, водночас республіканці наполягають на швидких діях, щоб заспокоїти фінансові ринки.

Станом на 24 березня США опинились на третьому місці у світі за кількістю інфікованих коронавірусом — 46 481 людина. Від COVID-19 у Сполучених Штатах померла 471 особа.

  • 23 березня президент США Дональд Трамп розпорядився розгорнути війська Національної гвардії у трьох штатах, що найбільше постраждали від спалаху коронавірусу. Війська використовуватимуть у Нью-Йорку, Каліфорнії та Вашингтоні для доставки медичної допомоги та створення медичних пунктів. Влада побоюється, що в Нью-Йорку не вистачить ключових товарів медичного призначення.
  • Раніше Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило перший швидкий діагностичний тест на коронавірус.
  • Трамп анонсував застосування у США перших ліків проти COVID-19. Цей препарат використовували проти малярії.