В Україні запустили сервіси з пошуку безкоштовних поїздок для медпрацівників

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Українські ІТ-фахівці запустили сервіси з пошуку безплатних поїздок для медпрацівників «Підвези лікаря» і «Волонтерське таксі» на тлі поширення коронавірусу. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Киянин Андрій Приходченко, який працює в громадській організації TEDx (Київ) і дизайнерській компанії Reprezent, створив онлайн-сервіс «Підвези лікаря». За його словами, це агрегатор поїздок, який дозволяє водіям знайти попутників і навпаки. Сервіс орієнтований насамперед на медпрацівників.

Засновник і розробник української соцмережі Soul Руслан Чешко створив на платформі Soul сервіс «Волонтерське таксі». Сервіс дозволяє залишити заявку за певним маршрутом як тим, хто потребує транспорту, так і водіям. Найближчим часом розробники планують надати можливість медпрацівникам вказати свій статус і мати пріоритет на карті у вигляді спеціальної геомітки.

  • Uber безкоштовно перевозитиме лікарів під час карантину. А мобільний оператор lifecell надав своїм абонентам-медикам безкоштовно 20 ГБ інтернету та 1500 хвилин для дзвінків на міські та мобільні номери по Україні.