У США кількість хворих на коронавірус збільшилася до понад 69 тисяч. Лікарні не можуть впоратися

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У США стрімко зростає кількість хворих на коронавірус, у лікарнях не вистачає апаратів штучної вентиляції легень. Лікарі побоюються, що ситуація може стати схожою на італійську, повідомляє CNN.

Згідно з даними карти поширення коронавірусу від Університету Джонса Гопкінса, у США станом на 9:30 26 березня — 69 197 інфікованих коронавірусом. З них одужали 619 осіб. Померли — 1 050, найбільше смертей у Нью-Йорку — 280. За даними Worldometers, у Нью-Йорку загальна кількість інфікованих коронавірусом — понад 33 тисячі людей.

«Нам не вистачає апаратів ШВЛ, нам не вистачає ліжок. Подумати тільки, ми в Нью-Йорку, і тут таке відбувається. Це як сценарій країни третього світу», — розповів виданню лікар на умовах анонімності. У лікарні занепокоєні, бо медзаклад не підготовлений до напливу пацієнтів, який розпочався приблизно два тижні тому, на всіх важкохворих пацієнтів не вистачає апаратів ШВЛ.

Спочатку більшість пацієнтів були віком понад 70 років, але за останній тиждень почали надходити пацієнти молодше 50-ти.

Видання пише, що експерти, включно з генеральним хірургом США Джеромом Адамсом, попереджають, що США «можуть стати Італією», де лікарі в переповнених пацієнтами лікарнях змушені вирішувати, кого підʼєднувати до апарата ШВЛ.

За словами губернатора штату Нью-Йорк Ендрю Куомо, планується закупівля 7 000 апаратів ШВЛ на додаток до наявних 4 000. Білий дім пообіцяв штату дві поставки по 2 000 апаратів з національного резерву. Але штату необхідні 30 000, наголосив Куомо.

У Стратегічному національному резерві повідомили, що до пандемії у них зберігалося приблизно 16 660 апаратів ШВЛ, за останні кілька днів вони були розподілені по країні.