«Книжковий арсенал» перенесли на кінець літа, але точних дат поки немає

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Десятий, ювілейний фестиваль «Книжковий арсенал — 2020», який мав відбутися у травні, через спалах коронавірусу переносять на пізніші дати наприкінці серпня. Але поки точних дат немає, повідомили у пресслужбі «Мистецького арсеналу».

«Раніше Арсенал повідомляв про імовірні зміни, однак вірив, що вжиті державою заходи сприятимуть боротьбі з вірусом і уможливлять проведення культурних подій. Однак 25 березня уряд України продовжив карантин до 24 квітня. Для команди фестивалю це є надзвичайно непростим рішенням, та безпека відвідувачів і учасників завжди на першому місці», — пояснили організатори фестивалю.

Уточнені дати проведення обіцяють повідомити згодом. «Якщо ситуація знову зміниться, ми будемо змінюватись разом із нею», — додали в оргкомітеті.

  • Попередньо Х Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал» був запланований на 20–24 травня. Щороку фестиваль збирає понад 100 іноземних гостей, більш ніж 200 видавців та культурних інститутуцій, понад 55 тисяч відвідувачів.
  • 25 березня Кабінет міністрів ввів на території всієї України режим надзвичайної ситуації до 24 квітня через поширення коронавірусу.