Продавала креветки на ринку. Китайські журналісти назвали першу людину з коронавірусом в Ухані

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Першою людиною у китайському місті Ухань з підтвердженим коронавірусом була жінка, яка продавала креветки на ринку морепродуктів «Хуанань». Про це повідомляє китайське видання Sina.

11 грудня у жінки на прізвище Вей піднялася температура, і вона звернулася до лікарів. За її словами, зазвичай при нездужанні їй ставало краще після того, як в лікарні їй ставили укол, проте того разу їй не допомогли навіть 2 уколи. Через 5 днів пані Вей звернулася до лікарні «Сєхе» при Хуачжунському університеті науки і технології.

Пізніше зʼясувалося, що пані Вей стала першою людиною з підтвердженим коронавірусом на ринку «Хуанань». Є припущення, що саме цей ринок став джерелом поширення інфекції COVID-19, однак науковці не зʼясували, за яких обставин вірус передався від тварини-носія до людини.

До 31 грудня 2019 року, за даними комітету з охорони здоровʼя Уханю, у першій групі заражених було 27 осіб. 24 з них мали контакти з ринком «Хуанань», при цьому четверо — члени однієї сімʼї.

Журналісти Sina розповіли, що їм також вдалося знайти першого зараженого, який не контактував з ринком морепродуктів «Хуанань». Це чоловік на прізвище Чень. 16 грудня у нього піднялася температура, і він звернувся до лікарні в передмісті Уханю. Пацієнт так і не зміг зрозуміти, де заразився, однак припустив, що міг підхопити інфекцію в метро або вже після того, як звернувся до лікарні.

  • 31 грудня 2019 року міська комісія з охорони здоров’я Уханю повідомила, що першими пацієнтами з діагнозом «нової вірусної пневмонії» були 27 людей, переважно з ринку морепродуктів.
  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, почався в кінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії, а до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Крім КНР, основні осередки епідемії наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені понад 487 тисяч осіб, з яких понад 117 тисяч вже одужали. Зафіксованих смертей — понад 22 тисячі.
  • 11 березня у китайському місті Ухань закрили останній тимчасовий госпіталь, тому що епідемія COVID-19 пішла на спад.