Два місця на одного пасажира. Уряд змінив допустиму кількість людей у громадському транспорті

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Уряд вніс зміни до деяких актів, ухвалених раніше щодо запобігання поширенню коронавірусу. Відповідну постанову прийняли 25 березня.

Так, Кабмін змінив максимально допустиму кількість пасажирів у громадському транспорті на регулярних маршрутах, скасувавши норму про те, що на час карантину допускається перевезення одночасно не більше 10 пасажирів.

Уряд дозволив перевозити у трамваях, тролейбусах, автобусах, маршрутних таксі таку кількість пасажирів, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння. Наприклад, якщо в тролейбусі 40 місць, то в ньому одночасно їхати зможуть не більше 20 пасажирів.

Також згідно з рішенням уряду, дозволили у службових транспортних засобах підприємств, закладів та установ таку кількість пасажирів, скільки передбачено сидячих місць.

При цьому, уряд продовжив до 24 квітня заборону на регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, а також пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

  • Напередодні Кабінет міністрів ввів на території всієї України режим надзвичайної ситуації до 24 квітня через поширення коронавірусу.
  • У Києві з 23 березня на час карантину для більшості громадян припиняють пасажирські перевезення. Їздити зможуть лише працівники критично важливих сфер. Зокрема, медичні працівники, рятувальники, правоохоронці, фахівці ЖКГ, працівники продуктових магазинів, аптек і стратегічних підприємств.